Skole DM i Skydning 2017
Gundsølille Skytteforening

Et populært tilbud til alle 5. klasser! 

Skole DM i Skydning er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt
og De Danske Skytteforeninger.

 

Eleven

Skolen

Gundsølille Skf.

Skydning

 

Bor Danmarks skarpeste/sejeste skoleskytter i "Gammel Gundsø kommune"?

Gundsølille Skytteforening inviterer alle 5. klasser  fra Jyllinge skole, Baunehøjskolen, Margretheskolen og  Lindebjergskolen til Skole DM i Skydning. Arrangementet er en del af en landsdækkende konkurrence, og det er 13. gang, at Gundsølille Skytteforening arrangerer det for eleverne i den gamle Gundsø kommune.

»Vi vil gerne promovere skydning som idræt og lade børnene opleve, hvad det er. Og så kan det jo være, at nogle af dem får lyst til at fortsætte i foreningen, når turneringen er slut,« fortæller formand Jens Kristian Andreasen fra Gundsølille Skytteforening og tilføjer, at arrangementet plejer at være en stor succes.

Foreningen sørger for, at eleverne bliver undervist i at skyde, men også at de får indsigt i sikkerhed og våben, og det er gratis for eleverne at deltage. Geværer udlånes af skytteforeningen, og der er ikke brug for specielt skydetøj.

Det eneste krav er, at en klasse skal kunne stille et hold på fire. Der er ingen øvre grænser for, hvor mange hold en klasse må stille med. Holdet må gerne være blandet drenge og piger.

 

Skole DM i Skydning over hele landet

Skole DM i Skydning er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og DGI. Skoleskydningen er et tilbud til alle landets 5. klasser. Skole DM i Skydning startede i 1995, og de seneste år har deltagerantallet ligget på omkring 8000 elever.

De indledende runder af skoleskydning afvikles lokalt i løbet af september, oktober og november. Så følger en landsdelsfinale, hvor det bliver afgjort, hvilket hold der skal deltage i landsfinalen. Den finder sted i Vingsted lørdag 25. november.

I landsfinalen er der medaljer til nr. 1, 2 og 3 samt pengepræmier på henholdsvis 8000, 5000, 3000, 1500 og 1500 kr. til de fem bedst placerede hold. Derudover trækkes blandt de øvrige tilstedeværende hold lod om en præmie på 1.000 kr.
Ideen er, at beløbet går til klassekassen og kan bruges til f.eks. lejrskole, en tur i Sjælland  Sommerland, eller hvad eleverne nu har lyst til, lyder formandens gode råd.

Gundsølille Skytteforening har sendt materiale om Skole DM i Skydning til alle klasselærere for 5. klasserne på Jyllinge Skole, Baunehøjskolen, Margretheskolen og Lindebjergskolen.
Du kan læse mere om skoleskydning på http://www.dgi.dk/skoleskydning hvor man også kan hente pjecer, elevhæfter m.m.

Ønskes yderligere oplysninger kan Jens Kristian Andreasen kontaktes på telefon: 4678 9455 mobil: 2119 4802 eller mail: jens@skyttegraven.dk.

 

Se DDS Roskildes tidsplan her