Vedtægter for fugleskydning i
Gundsølille skytteforening.

 

 

FOR FUGLESKYDNINGEN GÆLDER FØLGENDE REGLER.:

 

Fugleskydningen afholdes en lørdag hvert år I forbindelse med Ågerup sommerfest. Skydningen varer kun denne dag, og skal være afsluttet inden aftenspisningen.

1.     Fugleskydningen indledes med, at sidste års Fuglekonge ankommer til Ågerup festplads kl.. 13.45. 

2.     Når skytterne er indskrevet på skydelisten. stiller de sig i kø og det er i den rækkefø1ge de skal skyde.

3.     Bestyrelsen forespørger Fuglekongen om skydningen kan iværksættes. Herefter meddeles det deltagerne og skydningen kan begynde.

4.     Der skydes med luft gevær.

5.     Ingen skytter kan lade andre skyde for sig..

6.     Skydningen foregår efter en fugl fremstillet af gips, anbragt i på væggen. Der skydes efter følgende skydemål, indtil fuglen er plukket.

1.    Næb

2.    Højre vinge

3.    Højre klo

4.    Hale

5.    Venstre klo

6.    Venstre vinge

7.    Krone

8.    Brystplade

 

7.    Falder et andet skydemål ned fra fuglen, end der skydes efter, i utide, eller hvis der fejlagtigt skydes efter noget andet skydemål end det der i rækkefølgen skal skydes efter. Kan Bestyrelsen I så tilfælde uddele bøder.

8.     Sidste års Fuglekonge skyder første skud, herefter æresmedlemmer og derefter deltagerne I den rækkefølge de har stillet sig i køen.

9.    Fuglekongen er pligtig til at skænke klubben en Sølvplade med navn til påsyning på ordensbåndet. Dette får fuglekongen til “eje/låns” til næste fugleskydning.

10.   Bestyrelsen er udnævnt til ledelse af skydningen. 


11.   Bestyrelsen giver skytterne instruktion, og kan nægte en skytte at skyde, såfremt forhold efter deres mening taler herfor.

 

12.   Ingen af skytterne, eller andre må opholde sig foran skydebordet eller skydestanden. Når der skydes. Overtrædelse heraf kan medføre bøde, der idømmes af bestyrelsen.

13.   Når der falder et skydemål ned fra fuglen, Skal der klappes.

14.   Når brystpladen er skudt ned, er skydningen tilendebragt, og der råbes 3 hurra råb.

15.   Den skytte der nedskød brystpladen udnævnes til Skyttekonge.

16.   Et nedskudt skydemål udløser præmie til skytten og en person på den lukkede liste. Præmier uddeles når fugleskydningen er tilendebragt.