Ung skytte får tildelt 40.000 kr.
fra Roskildes talentudviklingspulje.
 

 

Igen i år har klubben ansøgt midler til Stephanie Laura Grundsøe fra Roskildes talentudviklingspulje. (Sidste år fik Stephanie 30.000 kr.)
Stephanie har i mange år været en af Danmarks bedste skytter i de skydediscipliner, hun har deltaget i. Året 2018 har være året, hvor Stephanie har satset på placeringer og resultater.

Stephanie har haft en kolossal udvikling i 2018.
Ved WM i Changwon i Korea 31. august – 15. september deltog Stephanie på Seniorholdet. Holdet vandt to sølvmedaljer på distancerne 50m 3x40 skud og 50m 60 skud liggende. Læs: http://skytteunion.dk/dameholdet-vinder-vm-solv-igen/
De gode resultater blev forbedret da Stephanie deltog i YOUTH OLYMPIC GAMES i Buenos Aires, Argentina fra 6. – 18. oktober. Her blev Stephanie olympisk mester på 10 meter-distancen. Læs: http://skytteunion.dk/stephanie-vandt-ol-guld-jeg-gik-helt-amok/
Herudover har hun vundet internationale stævner bla.:
2018 – Swedish Cup: 1 guld, 1 bronze, Intershoot, Holland: 3 guld (hattrick), EM: 8. plads i finalen individuelt. 4. plads på hold, Senior World Cup, München: 17. plads, Junior World Cup: 7. plads.

Derudover ligger Stephanie nr. 1 på den danske rangliste i begge de olympiske discipliner (10m luft og 50m 3x40)
Og har igen i år sat dansk rekord.

Stephanies mål er stadig at deltage i Ol 2020 i Tokio, og hun han besluttet, at der skal endnu mere træning og konkurrenceskydning til.  Derfor går hun  på Norges Toppidretssgymnas i Kongsvinger.
Link til skolen:
Stephanie begyndte på skolen søndag den 14. august 2016 og forventer at tage skolens treårige uddannelse. Eleverne træner i snit omkring 600-700 timer i de 10 måneder, skolen varer, og skudantallet er ca. 20.000-30.000 som gennemsnit med enkelte langt over det.
Skolen tilbyder daglig træningsopfølgning i riffelskydning, med tilpasset
progression og et hårdt konkurrenceprogram. Der rejses til konkurrencer i Norge  og udlandet for at få udviklet alle de grundlæggende færdigheder, som en topidrætsudøver bør have.
Ambitionerne stopper ikke, Stephanies største mål er som sagt deltagelse i OL, men inden er der flere delmål, og målene for 2018 er nået. Deltagelse ved NM, WM, WorldCup og Ungdoms OL. - De næste delmål for 2019 er deltagelse i EM, WorldCup og VM.
Hun skal allerede i forbindelse med Gundsølille skytternes arrangement den 13.-15. januar 2019 forsøge at kvalificere sig til EM, et kæmpe arrangement der foregå i Gundsølillehallen, hvor der opstilles ca. 40 - 50 baner, og der kommer eliteskytter ikke kun fra Danmark men fra hele veredeb. Skytternes bestyrelse vil anbefale, at man kigger forbi for at se nogle af verdens  bedste skytter skyde med luftriffel.

Det har været spændende at følge Stephanie fra hun som 5. klasses elev i 2011 deltog i skoleskydningen i Gundsølillehallen til i dag, og se den kolossale fremgang hun har haft.

De 40.000 kr. er øremærket til rejse og ophold i forbindelse med stævner i Danmark og udlandet.

Fakta: Roskildes Elite- og Talentråd
Rådet har til formål er at udmønte de af Roskilde Kommune fastlagte retningslinjer og principper for eliteidræt i Roskilde Kommunes idrætspolitik.
Rådet skal synliggøre eliteidrætten og talentudvikling, dens udøvere og aktiviteter.
Herudover forvalter Roskilde Elite- og Talentråd den økonomiske ramme, der årligt er bevilliget fra Kultur- og Idrætsudvalget til Team Danmark Elitekommuneprojektet. Rådet sikrer at de afsatte midler til projektet bliver udnyttet optimalt.
Det er endvidere Roskilde Elite- og Talentrådet opgave at arbejde med udvikling af talent og eliteidrætten i Roskilde Kommune.
Elite- og Talentrådet har en årlig pulje på kr. 400.000 til talentudvikling.