Gundsølille børneskytte topper DGI,s 15m
rangliste med luftriffel for børn
 

 

Josefine Jørgensen, der startede med at skyde i forbindelse med årets *Skoleskydning, topper i dag DGI,s 15m luftriffel rangliste for børn. (link til ranglisten)

Josefine havde aldrig prøvet at skyde, før hun skød de første skud med salonriffel sidst i september 2016, og siden er det bare gået fremad. Josefine fik sin første medalje i forbindelse med Skoleskydningens landsdelsmesterskab, der blev afholdt i Fløng-Hedehusene den 11. september 2016.
I forbindelse med divisionsskydningen med salonriffel har Josefine skudt 199 og 200 point.
Men det er ikke på salonriffel Josefine topper listen, det er med luftriffel, hvor hun indtil videre - i forbindelse med divisionsskydning, stævner og  klubmesterskab har skudt 200 point hver gang.
Under GundsøCup 2017 blev det til 2x200 point med luftriffel og 2x200 point med salonriffel.
Josefine skød første gang med luftriffel i
 oktober 2016.
"Jeg startede til skydning fordi, at en fra min klasse havde anbefalet det. Han sagde, at der var skoleskydning i femte klasse, og at vi skulle glæde os. Alle fra klassen kom til skoleskydningen, og det var rigtig, rigtig sjovt, så jeg valgte at komme til prøveskydning i skytteforeningen den følgende mandag, og på min fjerde serie skød jeg 200 point. Jeg synes, at skydning er en rigtig god sport, og jeg kan sagtens anbefale den. Den er sjov, spændende, hård, god for koncentrationen, og man møder mange nye mennesker.
Nu starter sommersæsonen, og det bliver spændende at skyde på 50 meter, hvor man ligger ned og skyder og ikke mindst 200 meter som skydes med de kraftige våben, der er magen til den jægerne skyder med.
"
Josefine kommer til træningen hver mandag sammen med sin mormor, der også er begyndt at skyde i klubben.
Skydning er ikke den eneste idræt Josefine deltager i, Josefine går til springgymnastik om mandagen (1½ time) og håndbold tirsdag (1½ time) - herudover er der løs onsdagstræning + jævnligt kamp i weekenden.
*Fakta om Skoleskydning
Skoleskydningen startede i 1995 og alle landets 5. klasses elever kan deltage. De seneste år har deltagerantallet ligget på omkring 8.000 elever.
Eleverne får lov til at skyde med ægte rifler. Derfor er sikkerheden i top, og al skydning bliver overvåget af uddannede instruktører

Udskriv artiklen PDF-format