Ung skytte får tildelt 30.000 kr.
fra Roskildes talentudviklingspulje.
 

 

Igen i år har klubben ansøgt midler til Stephanie Laura Grundsøe fra Roskildes talentudviklingspulje. (Sidste år fik Stephanie 20.000 kr.)
Stephanie har i mange år været en af Danmarks bedste skytter i de skydediscipliner, hun har deltaget i. Året 2015/2016 har være året, hvor Skytternes Elitecenter har satset mindre på resultater og mere på at ændre Stephanies skydestilling. Det har ikke givet så mange topresultater i starten af perioden, men nu er resultaterne begyndt at komme.

Stephanie vandt udtagelsesskydningen til nordisk mesterskab for junior og var med landsholdet til Trollhättan i Sverige 25. – 28. august 2016. Her blev det til nogle gode individuelle resultater og et nordisk mesterskab for hold, hvor Stephanie var holdets bedste skytte.
Ved DSkyU,s 50 meter DM 4. september 2016 blev det til dansk U17 mesterskab, og ikke nok med det blev det også til dansk Damejunior rekord på 50 meter liggende med 620.0 point.

Stephanies mål er stadig at deltage i Ol 2020 i Tokio, og hun han besluttet, at der skal endnu mere træning og konkurrenceskydning til.  Derfor er hun søgt ind på Norges Toppidretssgymnas i Kongsvinger.
Link til skolen:
Stephanie begyndte på skolen søndag den 14. august 2016 og forventer at tage skolens treårige uddannelse. Eleverne træner i snit omkring 600-700 timer i de 10 måneder, skolen varer, og skudantallet er ca. 20.000-30.000 som gennemsnit med enkelte langt over det.
Skolen tilbyder daglig træningsopfølgning i riffelskydning, med tilpasset
progression og et hårdt konkurrenceprogram. Der rejses til konkurrencer i Norge  og udlandet for at få udviklet alle de grundlæggende færdigheder, som en topidrætsudøver bør have.
Allerede nu kan man spore en tydelig fremgang i Stephanie resultater, hvilket bl.a. instruktørerne ved den nylig afholdte landsholdssamling kunne se, da både skyderesultater og de fysiske prøver var betydelig bedre end sidste år.

Ambitionerne stopper ikke, Stephanies største mål er som sagt deltagelse i OL, men inden er der flere delmål, hvoraf det første er nået - nemlig at blive udtaget til juniorlandsholdet på 10m luftriffel. De næste delmål er deltagelse i EM og VM.
Hun skal allerede i forbindelse med Gundsølille skytternes arrangement den 13.-15. januar 2017 forsøge at kvalificere sig til EM, et kæmpe arrangement der kommer til at foregå i Gundsølillehallen, hvor der opstilles ca. 40 baner, og der kommer eliteskytter fra hele landet. Skytternes bestyrelse vil anbefale, at man kigger forbi for at se Danmarks bedste skytter skyde med luftriffel.

Det har været spændende at følge Stephanie fra hun som 5. klasses elev i 2011 deltog i skoleskydningen til i dag, og se den kolossale fremgang hun har haft.

De 30.000 kr. er øremærket til rejse og ophold i forbindelse med stævner i Danmark og udlandet.

Fakta: Roskildes Elite- og Talentråd
Rådet har til formål er at udmønte de af Roskilde Kommune fastlagte retningslinjer og principper for eliteidræt i Roskilde Kommunes idrætspolitik.
Rådet skal synliggøre eliteidrætten og talentudvikling, dens udøvere og aktiviteter.
Herudover forvalter Roskilde Elite- og Talentråd den økonomiske ramme, der årligt er bevilliget fra Kultur- og Idrætsudvalget til Team Danmark Elitekommuneprojektet. Rådet sikrer at de afsatte midler til projektet bliver udnyttet optimalt.
Det er endvidere Roskilde Elite- og Talentrådet opgave at arbejde med udvikling af talent og eliteidrætten i Roskilde Kommune.
Elite- og Talentrådet har en årlig pulje på kr. 400.000 til talentudvikling. Puljen løber til og med 2016.