DM 15m Ungdom  2014
Lørdag den 22. - søndag den 23. marts 2014
 

 

DM guld til  fire tidligere skoleskytter
Billeder fra 15m DM ungdom

Gundsølille SG&I,s skytteafdeling har stærke traditioner når det gælder om at vinde medaljer ved danmarksmesterskaber,  og allerede ved årets første DM vandt foreningens børneskytter danmarksmesterskabet for hold med riffel på 15m distancen.

Træner og hjælpere fra Gundsølille SG&I ser tilbage på en hård, men spændende weekend, hvor 7 af foreningens børne- og juniorskytter har deltaget i DGI danmarksmesterskaberne i Vingsted.

Turen startede med bus fra Roskilde lørdag morgen kl. 7. Kl. 10 var bussen i Vingsted, og allerede kl. 10.50 skulle de fire første skytter på skydebanen. De udgjorde Gundsølilles foreningshold på gevær kaliber .22 der havde kvalificeret sig i forbindelse med DGI Midt- og Vestsjællands udtagelsesskydninger for hold. Det var nok trænerne, der var de mest nervøse - kunne børnene stå for presset? Og det kunne de. Alle fire skytter skød maksimum points, 80 pletter i alt 800 point. Da alle 25 deltagende hold havde skudt, havde Gundsølille holdet kvalificeret sig til finalen som nummer et.
I finalen deltog de fem bedste hold, og igen skød alle fire skytter 80 pletter i alt 800 points.
Ikke alene vandt holdet, men de gjorde det helt suverænt. Som det første hold nogensinde skød de fult hus, hvilket vil sige, at de tilsammen skød 160 pletter i alt 1600 points. Hold nummer to fik 1594 points.

På holdet deltog fire tidligere skoleskytter i 2011, 2012 og 2013.
Gundsølille SG&I har i mange år deltaget i Skoleskydningen for 5. klasser og har de sidste tre år gjort en ekstra indsats på området, og det er den satsning, der nu har givet resultat.
Stephanie Grundsøe og Tommy Sørensen var med på Jyllinge skoles 5.C  hold til landsfinalen i 2010. Miriam Ryttersgaard deltog i 2011 sammen med 3 andre skytter fra Lindebjergskolens 5.B, og Viktor Raff havde været på Lindebjergskolens 5.Bhold til landsfinalen i 2013.

Resultatet betød også, at alle fire skytter skulle med i den individuelle finale søndag kl. 15. I finalen blev det også til fremragende resultater. Gundsølille havde 3 skytter blandt de 10 bedste. Stephanie Grundsøe blev nr. 2 og vandt sølv 0,1 point fra 1. pladsen. Tommy Sørensen blev nummer 4. 0,1 point fra en 3. plads, og Miriam Ryttersgaard blev nr. 9. Victor Raff blev nummer 25.

Det var ikke de eneste skydninger, der blev afviklet af foreningens børneskytter. Hen over weekenden havde alle 7 skytter været i gang med at skyde med kaliber .22 og luftgevær.
De 7 skytter, der deltog i DM, var Stephanie Grundsøe, Miriam Ryttersgaard, Asta Holm, Emilie Ida Rasmussen, Victor Raff, Simon Ryttersgaard og Tommy Sørensen. Alle 7 skytter skød nye personlige rekorder.
Udover danmarksmesterskabet for hold vandt Stephanie Grundsøe sølvmedalje for en 2. plads i BK1 klassen og sølvmedalje som nummer 2 i BK finalen.

Udover skydningen blev der også være tid til det sociale, ikke kun blandt kammeraterne fra klubben og DGI landsdelen, men også blandt konkurrenterne, som ofte bliver personlige venner, efter man har mødt hinanden i forbindelse med stævner m.m. i årets løb.
Da bussen kørte fra Vingsted søndag kl. ca. 17 var det med nogle glade, men trætte børn og hjælpere.

Bestyrelsen ønsker de syv skytter et stort tillykke med medaljerne og de gode resultater.

På bestyrelsens vegne
Jens Kristian Andreasen

Fakta

  • DGI Skydning afholder hvert år sidst i marts DM 15 m riffel og luftriffel for klassegrupperne Børn og Junior, samt landsdels- og foreningshold i Vingsted.

  • Skoleskydningen er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og DGI. Skoleskydningen er et tilbud til alle landets 5. klasser. Skoleskydningen startede i 1995, og i 2013 deltog  ca. 8.000 elever fra hele landet.
    Et hold består af fire skytter fra samme klasse. Holdet kvalificerer sig til landsfinalen i forbindelse med en landsdelsfinale.