Fastelavnsskydning 2012
 

Mandag den 20. marts mødtes medlemmer i Gundsølille Skytteforening med familie og venner for at hygge sig med fastelavnsskydning, kaffe, varm kakao og hjemmebagte fastelavnsboller til de voksne. Børnene fik hjemmebagte  honningkagemænd, der var pyntet med chokolade og med slik.

Bestyrelsen var meget i tvivl, om de skulle aflyse arrangementet i år, da fastelavnsmandag faldt i uge 8, som er den uge hvor de fleste skoler i Roskilde holder vinterferie. Mange havde allerede givet udtryk for, at de ikke kunne komme, da de var på ferie.
Da det ikke er muligt at flytte fastelavnsmandag, besluttede bestyrelsen at holde fastelavnsskydningen, vel vidende at der ikke kom så mange, men så de børn, der ikke skulle på ferie, havde noget at glæde sig til.

Det blev en hyggelig aften, hvor 24 personer var samlet for at finde de to kattekonger. Der blev skudt mod to tønder, en for børn og en for voksne. Efter ca. 150 skud var tønderne skudt ned, og man samlede sig i klublokalet for hygge sig og uddele præmier til kattekongerne og bedst udklædte barn og voksen.

Kattekongen for børn blev Andreas Mathiesen og for voksne Poul Lamhauge.
En afstemning blandt de fremmødte valgte - mobiltelefonen - Nicolaj Balling, som bedste udklædte barn, og - edderkoppen - Marianne Balling som bedst udklædte voksen.

Som sædvanligt blev det en hyggelig aften, hvor børn og voksne fik mulighed for at snakke med dem, der ikke trænede samme dag som dem. Det giver også bestyrelsen mulighed for - under hyggelige forhold - at høre, hvad der rører sig blandt medlemmerne.

Når Gundsølille skytterne holder fastelavnsfest, foregår det ikke som vanligt, ved at man slår til tønden, nej deltagerne skyder tovet over, som tønden hænger i.
Tønderne er hængt op i et tykt tov foran 15 meter skivevægen, og der bliver skudt med kaliber .22 geværer.
Foreningen har politiets tilladelse til at arrangere fastelavnsskydningen på skydebanen, men politiet har stillet som betingelse, at der ikke må være metalbånd på tønderne, men kun gennemskydelige bånd som fiber og lignende.

Se billeder