Bankospil i GIV
 
Gundsølille Idrætsforenings Venner
 
 

Lodder, Potten, Maxi, Efterspillet, 7éren, Ekstraspillet, Kortspillet, Firekløveren, Komet 21, Medlemsnummeret, Kontrolkortet, ja der er mange forskellige spil at holde styr på når man hjælper GIV med at afholde et af deres årlige bankospild, der foregår ca. hver anden søndag i vinterhalvåret.

GIV, der er en forkortelse af Gundsølille Idrætsforenings Venner  er ikke en del af GSG&IF, men en uafhængig støtteforening, hvis hovedformål er at hjælpe med økonomisk støtte til ungdomsaktiviteter i Idrætsforeningen, til f.eks. rejseaktiviteter, stævner, hjælpetrænerkurser mm. GIV,s indtægter er baseret på medlemskab i GIV, samt overskud fra deres bankospil.

Da Idrætsforeningens forskellige afdelinger har mulighed for at søge økonomisk støtte fra GIV, er det bestemt, at alle afdelinger hjælper ca. 2 gange om året, hvor de stiller med to mand.
Søndag den 23. januar 2011 var det Skytterne tur til at hjælpe GIV med bankospillet. Desværre fik jeg et afbud i sidste øjeblik, og det var ikke muligt at finde en afløser med så kort varsel, så jeg var indstillet på at yde to mands arbejde. Heldigvis var det ikke nødvendigt. De "faste" hjælpere (GIV bestyrelsen) hjalp, så det gik helt fint.

Jeg mødtes med de andre kl. ca. 12.00 og blev sat ind i de forskellige opgaver. Først skulle der sættes borde og stole op med plads til 120 personer. Det tog ca. 20 min. Herefter fik jeg at vide, at jeg skulle hjælpe med at sælge forskellige spil med navne som: Lodder, Potten, Maxi, Firekløveren, Komet 21 og fik at vide hvad spillene koster (mange tal at huske).

Bankospillet starter kl. 14.00, men allerede kl. 12.30 mødte de første "spillere" for at indtage deres "faste" pladser og reservere pladser til deres familie og venner. Nu fik vi travlt med salg af de spil.
Når der var en lille pause i salget, forsøgte jeg at få et overblik over, hvad der skulle foregå i løbet af dagen.

Kl. 14.00 startede spillet, og en af mine opgaver var nu at "løbe" rundt med en mikrofon for at kontrollere pladerne og tjekke om det var de rigtige, der vandt på de øvrige spil.
Tiden gik hurtigt, og snart var klokken 17.15 - kun afbrudt af en pause på ca. 15 min, hvor vi havde travlt med at sælge flere lodder og Maxi spil.

Herefter skulle der ryddes op. Borde og stole fjernes fra gulvet og stables i den ene ende af lokalet. Det tog ca.20 min, og kl. ca. 18.00 var jeg klar til at tage hjem. Træt var jeg, men på en god måde, og jeg havde fået en god oplevelse og mødt nogle glade og hyggelige hjælpere og spillere.

Kan du hjælpe med bankospillet en af nedennævnte søndage i 2013, så kontakt undertegnede.
27. januar, 3. februar, 24. februar, 10. marts og 24. marts.

Foruden bankospillet som foregår ca. hver anden søndag i vinterhalvåret, deltager GIV også i Sommerfesten som Idrætsforeningen arrangerer. Her afholder GIV torsdag aften Banko. Samtidig står de for grillen, hvor de lørdag griller kød til festen om aftenen.

Jens Kristian Andreasen
tlf. 2119 4802 -
Mail: jens@skyttegraven.dk