Skyttekortkursus i Gundsølille Skytteforening 2010

 

I forbindelse med sæsonstart midt i september "væltede det ind med nye børneskytter", og bestyrelsen besluttede at genoplive Skyttekortkurset, for at skytterne, der er født 1991 og derefter (BK-skytterne), kan få det optimale ud af deres indsats på skydebanen. Kurset er udarbejdet af De Danske Skytteforeninger, og hedder "Skyttekortet" det er en slags kørekort til skydevåben i en skytteforening.

Det er vor målsætning, at alle skytter i Gundsølille Skytteforening skal have skyttekortet.

Kurset har kørt over 7 ganske almindelige træningsaftener, med hvert sit emne, hvor vi mødtes mandage kl. 18.30 og var færdige ca. kl. 19.30 - 19.45. For at det ikke skulle være for "træls", har der som udgangspunkt ikke været hjemmearbejde i forbindelse med kurset, men nysgerrige måtte naturligvis gerne læse forud.

Skyttekortets 7 emner har været opdelt således:

·       Betjening af riffel

·       Sikkerhedsbestemmelser

·       Skydestillinger

·       Justering af sigtemidler

·       Aftræk

·       Sigte

·       Åndedræt

Man kom naturligvis til at skyde til måls hver træningsaften. (Det var ikke ren teori)

11 BK-skytter og en JUN-skytte har gennemgået kurset, og de fik udleveret deres bevis (Skyttekortet) mandag den 6. december efter at de havde taget "skydeprøven" hvor de selv skulle sørge for at gennemføre en skydning, hvilket vil sige, at de skulle tage våbnet med ind på skydebanen, gøre det klar til skydning, huske høreværn, stille sig rigtig ved standpladsen, skifte skiver, justere sigtemiddel, koncentrere sig om sin egen skydning, rydde op efter sig og huske at isætte sikkerhedspløk, inden geværet bliver fjernet fra standpladsen.

Bortset fra nogle få ubetydelige fejl klarede alle prøven, til instruktørerne - Anne og Annettes - store tilfredshed. Da alle havde skudt, blev Skyttekortet udleveret under en lille ceremoni i opholdslokalet.

Grundet sygdom og andre årsager  kunne ikke alle være til stede under prøven. De fire, der var fraværende, får lov til at tage prøven efter jul.

Efter jul - mandag den 3. januar 2011 - vil der være "Shoot off" - for skytter med Skyttekort.
"Shoot off" er en konkurrence, hvor man skyder efter et bestemt mål, f.eks. En 8' er eller en 10' er. Dem, der ikke rammer, går ud, og dem der, rammer går videre til næste mål, f.eks. en 8'er eller en 9'er o.s.v. 

Instruktørerne - Anne og Annette - har haft nogle dejlige timer sammen med børnene, og håber det er gensidigt.