Skoleskydning 2010
Lindebjergskolen
Dansk Skoleidræt og De danske Skytteforeninger står bag skoleskydning for elever i femte klasse


For første gang nogensinde deltager alle 60 elever i femte klasse på Lindebjergskolen i Gundsølille, når skoleskydning løber af stabelen i oktober og november.

Dansk Skoleidræt og De danske Skytteforeninger står bag skoleskydning for elever i femte klasse, og det er 15. gang i år. Omkring 10.000 elever får hvert år mulighed for at snuse til skydning som sport.

Piger og drenge skyder på samme hold, og der er fire fra samme klasse på hvert hold. I 15 landsdele mødes de 20 bedste hold i en finale, hvor vinderne går videre til landsfinalen, som holdes 27. november i Vingsted. (læs mere på skoleskydning.dk)

Skoleskydningen for Lindebjergskolens 5. klasser er et samarbejde mellem skolen og Gundsølille Skytteforening. Skytteforeningen åbner klubben 1,5 time i elevernes "normale" idrætstimer mandag og onsdag. I dette tidsrum kan 12 elever nå at skyde opdelt i to hold. Alle elever får mulighed for at skyde to gange – både træning og konkurrence.
Ønsker eleverne at træne ekstra har de mulighed for at benytte skytteforeningens tilbud om to gratis prøveskydninger. Et tilbud, der gives til "nye" skytter, der ikke tidligere har været medlem i klubben.

- Vi har valgt at sammensætte de endelige hold ud fra, hvor godt den enkelte elev har klaret sig i træningsrunderne, forklarer Jens Kristian Andreasen fra Gundsølille Skytteforening.

Skytteforeningen sørger for instruktion og har geværer til låns. Alle eleverne får et bevis samt en diplomskive, og de tre bedste i hver af de tre 5. klasser fra Lindebjergskolen får udleveret medaljer (guld, sølv og bronze).

Lindebjergskolen har flere gange deltaget i landdelsfinalen, og to gange er det blevet til medaljer, men desværre ikke guldmedalje, der giver adgang til landsfinalen.

FAKA

  • Det er gratis at deltage

  • Det kræver hverken kendskab til skydning eller specielt tøj - skydning er nemlig en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.

  • Der er en lille gave til alle, som deltager.

  • I landfinalen er der medaljer til de tre bedste hold samt pengepræmier til de fem bedste hold. Førstepræmien er 7.000 kroner, og nummer fem får 1000 kr. Desuden trækkes lod om en præmie på 500 kroner blandt deltagerne.

CITAT:

”Pengepræmierne skal gå til klassekassen, hvis Lindebjergskolen er så heldig at vinde. På den måde får alle elever i klassen glæde af præmien”.