Fugleskydning
2010
Gundsølille Skytteforening

Ågerup sommerfest lørdag, den 14. august


Ny Fuglekonge
:  Niclas Hansen

 

Fuglekongen Johannes Møller Jensen ankom standsmæssigt i "hestevogn" trukket af to æsler med Vagn Hansen som kusk og Palle Jensen bærer foreningens fane.
De ankom til festpladsen til den aftalte tid, så vi kunne starte Fugleskydningen kl. ca. 14:00. Der blev afholdt en velkomsttale, og Fuglekongen skød det første skud. Herefter var Fugleskydningen skudt i gang.

Det tog godt 30 min at skyde næbet ned. Deltagere og tilskuere blev utålmodige, da de kunne se, at vi ikke nåede at blive færdige til kl. 16:00.
Bestyrelsen besluttede derfor at gøre det lettere at skyde målene ned ved at ændre i "Fuglen" så materialets  tykkelse blev reduceret.

Denne ændring betød, at vi kunne afslutte Fugleskydningen ca. 16:30. Herefter var der præmieoverrækkelse til de skytter, der havde skudt et af målene ned.
Fuglekongen og præmiemodtager fra den lukkede liste fik overrakt præmierne under spisningen i festteltet lørdag aften.

Fuglekongen 2010 blev Niclas Hansen. Niclas er 12 år og skulle således have forældrenes godkendelse, hvilket der ikke var nogen problem i.  Det var en synlig stolt dreng, der modtog ordensbåndene i en pause under spisningen.

Følgende fik præmier

Mål

Skytte

Lukket liste

Skud nr.

Næb

Mogens Petersen

Svend Humle

52

Venstre vinge

René Vesterlyng

Sebastian Bauner

126

Venstre klo

Sebastian Bauner

Michael Hansen

145

Halen

Mogens Petersen

Rene Vesterlyng

165

Højre klo

Marianne Lamhauge

Elin Høberg

174

Højre vinge

Palle Hansen

Jytte Kristoffersen

180

Krone

Rene Vesterlyng

Merete Meisner

193

Brystpladen

Carsten Jørgensen

Niclas Hansen

238

Med ca. 25 skytter og et stort antal tilskuere kunne bestyrelsen konkludere, at vore forventninger blev indfriet. Vi fik lavet god PR for foreningen, og samtidig fik vi "Fuglen" op af kælderen og flyttet til Ågerup Sommerfest, så Fugleskydningen blev den festdag, den fortjener.

Med nogle få rettelser, bl.a. to geværer i brug, ændring af standpladsen, plakater på lygtepælene, fadølsanlæg m.m. gentager vi Fugleskydningen i forbindelse med Sommerfesten igen næste år.
Og så forventer vi og håber på flere deltagere næste år.

På bestyrelsens vegne
Jens Kristian Andreasen